Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων οργανώσεων, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε σε θετικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τα σημαντικά βήματα που γίνονται με το νομοσχέδιο αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτό.

Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, της Colour Youth, της Διεθνούς Αμνηστίας και της All Out: «Ελλάδα κάνε το Σωστό:  Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων». Στόχος της εκστρατείας αυτής η διασφάλιση ότι η καινούργια νομοθεσία προστατεύει πλήρως τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Η Κοινή Εκστρατεία έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.

Τις υπογραφές παρέδωσαν εκ μέρους των οργανώσεων, η κυρία Άννα Απέργη, Συντονίστρια Προγραμμάτων, από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η κυρία Δήμητρα Σπαθαρίδου, Συντονίστρια Δράσης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ο κύριος Σάββας Κλεάνθους και η κυρία Χαρά Νικολάου από την Colour Youth.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση που επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών με την προϋπόθεση ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Δείτε επίσης: Νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου: Μια κριτική