Αυξημένα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την αποκατάσταση, όπως αναφέρει, της αλήθειας και κάνοντας λόγο για «κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, μέχρι στιγμής, το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό  του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80%, όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό, όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται, με ιατρικές οδηγίες, ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ)».

Έκκληση για μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού κάνει η Ομοσπονδία. Στην ανακοίνωση του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, τονίζεται πως «πράγματι στις λίστες των νοσοκομείων αυτό είναι το ποσοστό που εμφανίζεται. Είναι όμως το αρχικό ποσοστό». Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει την ανάγκη να εμβολιαστεί και «ο τελευταίος υγειονομικός» καθώς «είναι χρέος και καθήκον να το πράξει. Προστατεύει τον εαυτό του και τους ασθενείς».

Σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 το μέλος της επιτροπής εμβολιασμών και Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γιώργος Χρούσος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Ματίνα Παγώνη. Ο Γ. Χρούσος σημείωσε ότι είναι αρκετοί αυτοί που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, με την Μ. Παγώνη να σχολιάζει πως «οι γιατροί στην πλειοψηφία έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό που έχουν εμβολιαστεί όμως μπαίνουν στο σύνολο, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμών στους νοσηλευτές». Τόνισε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν και κάποιοι που έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν σε δυο μήνες και είναι και αυτοί που είναι σε καραντίνα».