Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια μεταφέρεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Πανό στον κυματοθραύστη του παλιού λιμανιού στην Πάτρα ανάρτησαν το πρωί της Πέμπτης οι Οργανώσεις Αχαϊας του ΚΚΕ, το οποίο αναγράφει: «Όχι στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο».

«Με ένα μεγάλο γιγαντοπανό που καλεί σε συναγερμό το λαό, απαιτώντας καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές και να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ “στόλισε” σήμερα το πρωί το φρούριο στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Με σημαίες, ντουντούκες και συνθήματα, καλεί ταυτόχρονα το λαό σε πάλη, ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, για την οποία θα γίνει σήμερα ψηφοφορία στη Βουλή. Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ έστειλε παράλληλα και με αυτή της την κίνηση, μήνυμα και προς τον νέο πρέσβη τον ΗΠΑ που κατάγεται απ’ το Πλάτανο Ναυπακτίας, ότι ο λαός δεν συναινεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ληστών» αναφέρεται στην ιστοσελίδα 902.

Με ένα πανό στο «μπαλκόνι» της Μπόχαλης, που είναι ορατό απ’ την πόλη της Ζακύνθου, το οποίο αναφέρει «Έξω το ΝΑΟ – ΟΧΙ στη συμφωνία για τις βάσεις», έστειλε το μήνυμα του το Εργατικό Κέντρο.