«Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Δεν θα παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι φανερό από την επίθεση λάσπης εναντίον του κ. Ράμμου και της ΑΔΑΕ που επιχειρεί. Δυστυχώς η ΝΔ με ευθύνη Μητσοτάκη στρέφεται ολοένα και πιο μακριά από τα σύγχρονα δημοκρατικά κεκτημένα. Ο πρωθυπουργός δυστυχώς επιτίθεται σε έναν έντιμο δικαστή, που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον με την δικαστική του πορεία είναι πιο κοντά στην κυρία Σακελλαροπούλου- γιατί απλώς κάνει αυτό που σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα επιβάλλεται. Αντίθετα, αυτός που δεν τιμά το ρόλο του είναι ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος υπηρετεί σκοπιμότητες αυτών που τον διόρισαν», είπε, μιλώντας στο Kontra το βράδυ της Τρίτης.

Συμπλήρωσε πως «αν όντως τις υποκλοπές τις έκανε ένα παράκεντρο μέσα στην ΕΥΠ ερήμην του κ. Μητσοτάκη, θα είχε κάθε συμφέρον να μαθευτούν, να ξηλωθούν οι υπεύθυνοι». «Το γεγονός ότι γίνονται όλα αυτά τα όργια δείχνει δυστυχώς ότι ο αρχικοριός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν αξίζει στην πατρίδα μας ένας τέτοιος επικεφαλής».

«Μετά τις συναντήσεις του με τον κ. Ράμμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει από τη Βουλή τον ελληνικό λαό ως οφείλει, και όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν. Ας περιμένουμε για το τι θα ακολουθήσει, είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσω να τον υποκαταστήσω και να τον προκαταλάβω», προσέθεσε, συμπληρώνοντας:

«Η ακρίβεια, το πορτοφόλι, το γεγονός ότι η πλειοψηφία δεν τα καταφέρνει να βγάλει τον μήνα είναι στην κορυφή της ατζέντας των πολιτών, αλλά δικαιοσύνη και δημοκρατία πάνε μαζί. Ο κ. Μητσοτάκης εξέτρεψε την ΕΥΠ από το ρόλο της και την έκανε όργανο του Μαξίμου για να υπηρετήσει μια πολιτική που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα διεκδικήσει την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτα στην ατζέντα τα θέματα της οικονομίας, αλλά και προτάσσοντας ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και καλύτερα από το 2015-2019 γιατί έχουμε την εμπειρία και γιατί η Ελλάδα χάρη στις δικές μας προσπάθειες δεν είναι πια στα μνημόνια. Στο επόμενο χρονικό διάστημα δίπλα στην αυστηρή τεκμηριωμένη καταγγελία της πολιτικής Μητσοτάκης πρέπει να προβάλλεται το τί θα κάνουμε την επόμενη ημέρα αν είμαστε κορμός της κυβέρνησης».