«Όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ρεαλισμό και να δουλέψουν πάνω σε ένα θετικό σενάριο. Κανένας δεν επιθυμεί να ξαναζήσουμε το “θερμό καλοκαίρι” του 2015. Τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα για έναν δίκαιο συμβιβασμό το συντομότερο δυνατό, καθώς η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει καλύτερα από τις προβλέψεις. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη χρειάζονται ‘χώρο και χρόνο’. Η ΕΕ χρειάζεται ‘θετικές ειδήσεις’ και η Ελλάδα είναι μία από αυτές» επισημαίνει ο Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ εκτιμά ότι «ο χρόνος πιέζει και όλες οι πλευρές πρέπει να διαπραγματεύονται μέσα σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο. Η αξιολόγηση πρέπει ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ή, σε κάθε περίπτωση, πριν τις εκλογές στην Ολλανδία» και συμπληρώνει:

«Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο καταστρέφονται οι προοπτικές αποκατάστασης της ελληνικής οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το ‘παράθυρο ευκαιρίας’ και να μην πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις προσπάθειες και επιτυχίες που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση αυτά τα δύο χρόνια».

Για τις μεταρρυθμίσεις και το ΔΝΤ, ο Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι «θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε την ελληνική πλευρά για τις καθυστερήσεις. Το βασικό πρόβλημα είναι η διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» και τονίζει ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες επιχείρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είμαστε υπεύθυνοι ούτε για την πτώχευση της Ελλάδας, ούτε για τη διαφθορά, ούτε για την τεράστια φοροδιαφυγή».

Επίσης, σε ότι αφορά σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζει ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει εντολή διακυβέρνησης μέχρι το 2019. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές».