
Την απάντησή του στη σημερινή κατάθεση πρότασης για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για πολιτική στοχοποίηση και επιχείρηση τρομοκράτησης των εισαγγελέων και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, απαντάει στην προκάτοχό της, Ελένη Ράικου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της και τονίζοντας πως η τοποθέτησή της στη θέση του εισαγγελέα εγκρίθηκε δύο φορές από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρεται σε πολιτική στοχοποίηση και προσπάθεια εξουδετέρωσής του από «φαύλους», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η πρόταση των 30 βουλευτών έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του Κ. Μητσοτάκη πως τους πολιτικούς αντιπάλους τους κρίνει ο λαός.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για εκδικητική πολιτική δίωξη, για ένα σαθρό νομικό κείμενο με ψευδείς ισχυρισμούς, ενώ τονίζει πως «η μοναδική σκευωρία που υπάρχει είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους». Στη δήλωσή του, ο Δ. Παπαγγελοπουλος καταλήγει στην ανακοίνωση της προσφυγής του στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως θα έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει τους αληθινούς σκευωρούς και τα κίνητρά τους «για να αντιμετωπίσουν οι σκευωροί τις συνέπειες των πράξεών τους».
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου:
Σήμερα κορυφώθηκε η πολιτική στοχοποίηση και η προσπάθεια εξουδετέρωσης μου. Οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ποτέ ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του αρχηγού της ότι τους πολιτικούς αντιπάλους τους κρίνει ο λαός, επιχειρεί απροκάλυπτα και εκδικητικά την πολιτική μου δίωξη.
Με ένα σαθρό νομικό κείμενο υιοθετεί τους φαιδρούς και ψευδείς ισχυρισμούς δύο εισαγγελέων που αυτοαναιρούνται από τις ίδιες τις καταθέσεις τους. Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, εγώ τους ευχαριστώ. Επιτέλους μου δίνεται η ευκαιρία να αποκαλύψω στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη και κυρίως στον ελληνικό λαό, τους αληθινούς σκευωρούς, τα κίνητρα τους, τις παράνομες πράξεις τους και τους συνεργούς τους στο χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και σε μικρή μερίδα του Τύπου, που σε διατεταγμένη υπηρεσία με αισχρά δημοσιεύματα, αναμασούν αισχρές συκοφαντίες σε βάρος μου.
Η μοναδική σκευωρία που υπάρχει είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους.
Αλήθεια, πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Όταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο 7 περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις; Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία; Ντροπή!
Είναι φανερό ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς, να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη.
Στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη που θα προσφύγω, οι αληθινοί σκευωροί και οι συνεργοί τους θα αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες όλων των παρανόμων πράξεων τους.
Τουλουπάκη για Ράικου: Ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων,
Στο μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, στην αντεπίθεση πέρασε και η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάθεση της προκατόχου της, Ελένης Ράικου και τις αναφορές στο πρόσωπό της.
Η εισαγγελέας τονίζει σε δήλωσή της πως τα όσα αναφέρει η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς είναι «αναληθή», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως για την τοποθέτησή της στη θέση που κατέχει «κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο».
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση της Ε. Τουλουπάκη:
Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και κατά του συνόλου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.
Υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι τοποθετήθηκα στη θέση τής εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στον διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηψεί από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για μένα, αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό.
Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω, προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω, τέλος, ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων, «προνόμιο» που δεν διαθέτω…