«Ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δημιουργούμε τις υποδομές για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και τους γειτονικούς Δήμους», τόνισε ο Ν. Παππάς, εξαγγέλλοντας σειρά δράσεων για την περιοχή:

«Την ερχόμενη Τετάρτη (20 Δεκεμβρίου), ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφτεί το δήμο για να καταγράψει τα προβλήματα και να ψηφιοποιήσει τις υποβληθείσες αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων».

«Θα ξεκινήσουμε εφαρμογές έξυπνων πόλεων και στην Δυτική Αττική, ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για εφαρμογές που είναι ήδη εγκαταστημένες και λειτουργούν και σε άλλες πόλεις, δεν είναι πολυδάπανες και δίνουν λύσεις στον τομέα της ύδρευσης, του οδοφωτισμού και της διαχείρισης απορριμμάτων».

«Υποστηρίζουμε την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελευσίνα, ώστε να αναδείξουμε σε όλο τον κόσμο τις πολιτιστικές, τουριστικές και επιχειρηματικές δυνατότητες της περιοχής».

Παράλληλα, ο Υπουργός σημείωσε, πως «οι εφαρμογές για να γίνουν πράξη, χρειάζονται και την κατάλληλη συνδεσιμότητα» και στη συνέχεια εξήγγειλε ότι,  «Σχολεία και δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρξει εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους». «Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή κουπονιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη σύνδεσή τους με υψηλές ταχύτητες».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, τόνισε: «Το ζήτημα της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών είναι κρίσιμο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Θέλουμε να φέρουμε τις τεχνολογίες του Αύριο, Σήμερα για Όλους».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.