Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών ανέφερε «Στο Κόκκινο» και στους δημοσιογράφους Νίκο Σβέρκο και Βούλα Κεχαγιά, πως «ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική αστάθεια. Έχουμε έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό που έχει ημερομηνία λήξης και ομολογημένη την αδυναμία να επανεκλεγεί από την επερχόμενη κάλπη. Ο Μητσοτάκης τελειώνει στις 21 Μαΐου».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η λύση της σταθερότητας είναι η ψήφος και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες, με την ευρύτητα και με τη διαφάνεια που μπορούν να δώσουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας, θα καταφέρουν να βάλουν τη χώρα σε μια περίοδο σταθερότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη περί «σταθερών κυβερνήσεων από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα», δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι φορέας μιας πολιτικής παράδοσης, που φέρει υπερηφάνως. Μιας πολιτικής παράδοσης της αποστασίας, της εξαγοράς και του εκμαυλισμού εκλεγμένων με άλλα κόμματα βουλευτών. Φαίνεται ότι ο ίδιος έχει αρχίσει από τώρα να υφαίνει ένα σενάριο τέτοιου τύπου».