Με αυτό τον τρόπο άνοιξε την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και υπενθύμισε ότι ο διάλογος για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό.
Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας
Η κατάθεση Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατέστη δυνατή, καθώς Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη έκαναν χρήση ειδικής διάταξης του Κανονισμού της Βουλής που δίδει στην εκάστοτε μειοψηφία το δικαίωμα της υποχρεωτικής κλήσης κυβερνητικών στελεχών ή άλλων προσώπων σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες ακροάσεων, παρά την όποια τυχόν αντίρρηση της πλειοψηφίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών της Επιτροπής Θεσμών, θα υπάρξει συζήτηση και ψήφιση της, από 8/9/2016, αιτήσεως Βουλευτών της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας – μελών της Επιτροπής για σύγκληση της Επιτροπής, με αντικείμενο την πρόσκληση προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.
Πηγή: ΑΠΕ