«Τέτοιου τύπου ανισσοροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι», κατέστησε σαφές ο υπουργός Επικρατείας.
 
Ο ίδιος στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση: «Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για  διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τη διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ τονίζοντας πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.

 
ο Νίκος Παππά αναφερόμενος στο ασφαλιστικό υπογράμμισε:
«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πρόβλημα, το οποίο είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε συμφωνία, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε δεν είμαστε, είναι ένα θέμα που προκύπτει από τα θεμελιώδη της οικονομίας, από την υψηλή ανεργία, τα δεδομένα δημογραφικά και την κατασπάραξη των ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 
Θα πρέπει να ανοίξει ένας σημαντικός διάλογος, η κυβέρνηση δεν προστρέχει να κάνει τις επιλογές των περικοπών για να πιάνει το διαρκώς μειούμενο ύψος των εσόδων, των εισφορών. Προστατέψαμε το ύψος των παροχών. Πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για τη μετάβαση σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να είναι αποτελεσματικό, να αποτρέπει την ακραία φτώχεια στην τρίτη ηλικία».
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Συμβούλιο Επικρατείας τόνισε  πως η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει τις άδειες και να εισπράττει τέλη για τη χρήση συχνοτήτων και δημοσίευσε τέσσερις αποφάσεις, οι οποίες επικυρώνουν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αποδοθεί το τέλος χρήσης συχνοτήτων.