Την πραγματοποίηση επαναπροωθήσεων προσφύγων στο Αιγαίο παραδέχτηκε ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο iEidiseis, ενώ είπε και πως «η Δεξιά σε ολόκληρη τη Δύση συγκροτείται με συγκεκριμένο τρόπο και εκφράζει τα αιτήματα: οικονομική ελευθερία, λιτό και αποτελεσματικό κράτος, περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, επιβολή του νόμου και της τάξης, υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως «τα νησιά σχεδόν άδειασαν από τους παράνομους μετανάστες, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν, γίνονται επαναπροωθήσεις, η βία της άκρας αριστεράς έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η φορολογία μειώθηκε και θα μειωθεί κι άλλο, ιδιωτικές επενδύσεις προσελκύονται, ο ποινικός κώδικας αυστηροποιήθηκε, η Τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπίστηκε, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία υπεγράφη, η εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε».

«Όχι, δεν υπάρχει κενό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Οι εξτρεμιστές και οι περιθωριακοί δεν μπορούν να συγκροτήσουν πολιτικό υποκείμενο», εκτίμησε ο Μάκης Βορίδης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αποπειράται να παρουσιάσει τη Νέα Δημοκρατία ως μια φασιστική καρικατούρα».

«Η ακροδεξιά αποτελεί κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία; Μπορεί να ενοποιηθεί ο χώρος πέραν του Βελόπουλου ή να μπει πχ στη Βουλή το κόμμα Κρανιδιώτη-Τζήμερου;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου με τον υπουργό να απαντά: «Με ρωτάτε αν υπάρχει χώρος για ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας: τα κόμματα δεν δημιουργούνται μόνο από την πολιτική βούληση των ιδρυτών τους. Πρέπει να βρίσκουν κοινωνική αντιστοίχιση, πρέπει να εκφράζουν αιτήματα λαϊκά».