Μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα ώστε να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… δείχνει ότι στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της» αναφέρει η ανακοίνωση του Αλέξης Κούγιας.

«Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» συμπλήρωσε.

Η εισαγγελέας της έδρας ανακοινώνοντας την απόρριψη των αιτημάτων, αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής διαδικασία της δίκης λέγοντας: «Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κύριος συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις», ενώ πρόσθεσε πως «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.
Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!
Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.
Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;
Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.
Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;
Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ η Ρ. Πισπιρίγκου από το βήμα δήλωσε πως «Αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να διοριστεί συνήγορος».