Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΡΤ3 μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν δημοσιογράφοι που κατείχαν διευθυντικές θέσεις σχετικές με τον τομέα της Ενημέρωσης. Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος, έλαβε την παραίτηση του Δημήτρη Αθανασόπουλου, του Διευθυντή Ενημέρωσης αλλά και των επικεφαλής της τηλεοπτικής και της περιφερειακής ενημέρωσης, Χριστίνας Συμεωνίδου και Ελένης Καμπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, εδώ και πολλούς μήνες υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με τον υποβαθμισμένο ρόλο της ΕΡΤ3, η οποία απέμεινε ουσιαστικά χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και το μόνο που κάνει είναι να επικουρεί την ΕΤ1 και ΕΤ2. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetradio.gr, οι λόγοι παραίτησης του Δημήτρη Αθανασόπουλου είναι η υποβάθμιση της ΕΡΤ3 και το γεγονός ότι έχει χαθεί ο τοπικός χαρακτήρας της. Σχετική ανάρτηση έκανε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, αναφέροντας πως «η κεντρική διοίκηση επεμβαίνει ανεπίτρεπτα στο καθημερινό πρόγραμμά της ΕΡΤ3 και επιχειρεί να την περιορίσει σε γραφείο ανταποκρίσεων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 σχολίασε με ανάρτησή του το γεγονός: «Ακούω και διαβάζω για παραιτήσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στην ΕΡΤ3 Ανακάλυψαν με δύο χρόνια καθυστέρηση ότι η εργολαβία του επικεφαλής ήταν να ψαλιδίσει και να ευνουχίσει Ραδιόφωνο Τηλεόραση – Πρόγραμμα κτλ κτλ. Και στην συνέχεια στο στρωμένο χαλί απλά θα μένει να σφραγίσει το βουλοκέρι. Αργά πολύ αργά, γιατί το πράγμα φάνηκε με το καλημέρα. Αν αυτά που γράφονται και λέγονται είναι ακριβή, ο πρώτος που θα έπρεπε να παραιτηθεί είναι ο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Επαγγελματίας Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3. Αν δεν το καταλαβαίνει, θα συνεχίσει να ρίχνει νερό στο μύλο ενός νέου μαύρου, καθώς από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να τον πολύ πείραξε και το προηγούμενο. Η ΕΡΤ3 μπορεί να είναι εφτάψυχη, αλλά κακό πέσε κάποιες στιγμές σε άψυχους… »