Ανάμεσα σε άλλα ο δημοσιογράφος αναφέρει στην επιστολή του:
«Η διεύθυνση του Πρώτου Προγράμματος μου άσκησε ψυχολογική βία μετά τη μετάδοση του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ για το λεγόμενο Τάγμα Αζόφ και όχι μόνο δεν με υποστήριξε στις επιθέσεις που δεχόμουν αλλά ήταν ιδιαίτερα επικριτική, όπως αποτυπώνεται και στο sms που μου απέστειλε.
»Η διεύθυνση του Πρώτου Προγράμματος μου άσκησε ψυχολογική βία και προληπτικό έλεγχο όσον αφορά στον σχεδιασμό και μετάδοση του επόμενου ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ, επιμένοντας να υλοποιήσω το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το ρωσικό τάγμα Βάγκνερ, προκειμένου να “ισορροπήσει” η κατάσταση και να αμβλυνθούν οι όποιες εντυπώσεις».
Το ντοκιμαντέρ του Σιδέρη για το τάγμα Αζόφ προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμο που εξετράπησαν σε ύβρεις. Ο δημοσιογράφος κατηγορεί την ΕΡΤ ότι δεν τον προστάτεψε από αυτές, αλλά επιπροσθέτως του άσκησε πιέσεις, ενώ το ντοκιμαντέρ του, όπως λέει: «στηρίχθηκε αποκλειστικά στην έκθεση του ΟΗΕ και σε εκθέσεις κορυφαίων δικτύων ενημέρωσης της Δύσης και αφορούσε μόνο σε μια έκφανση: στη δράση του Τάγματος Αζόφ, θέτοντας εξαρχής το ερευνητικό ερώτημα: έχει ή δεν έχει το συγκεκριμένο Τάγμα ναζιστικές καταβολές».
Ανακοινώσεις υποστήριξης προς τον δημοσιογράφο εξέδωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΠΗΤ, με την πρώτη να αναφέρεται στο σημαντικό δημοσιογραφικό του έργο και τη δεύτερη να κάνει λόγο για «απόπειρα λογοκρισίας, στοχοποίησης και υβριστικής αντιπαράθεσης, που δεν συνάδουν με το κράτος δικαίου και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας».