Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας του Τζόνσον παραιτήθηκαν την Τρίτη, μαζί με αρκετούς σε κατώτερους ρόλους, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να παραμείνουν στην κυβέρνηση μετά το τελευταίο από μια σειρά σκανδάλων που αμαύρωσε την κυβέρνησή του, μεταξύ των οποίων επικρίσεις για πάρτι στην κατοικία και το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19

Με τις αυξανόμενες εκκλήσεις για αποχώρηση του Τζόνσον, έδειξε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στο αξίωμα διορίζοντας τον επιχειρηματία και υπουργό Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι ως νέο υπουργό Οικονομικών και καλύπτοντας κάποιες από τις άλλες κενές θέσεις.

Ο Ζαχάουι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη της οικονομίας που παλεύει και την τιθάσευση του πληθωρισμού, όταν ρωτήθηκε αν θα μειώσει τους φόρους, όπως ο φόρος εταιρειών.

Την Τετάρτη, ο Τζόνσον θα εμφανιστεί στο κοινοβούλιο ενώπιον των προέδρων των ειδικών επιτροπών για μια προγραμματισμένη δίωρη εξέταση.

«Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να τον σύρουμε με κλωτσιές και ουρλιαχτά από την Downing Street», δήλωσε ένας συντηρητικός βουλευτης στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Αλλά αν πρέπει να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο, τότε θα το κάνουμε».