Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νέο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για συμβάσεις της εταιρείας του με το δημόσιο, φορείς κα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, κατά απόλυτη παράβαση του συνταγματικά προβλεπόμενου ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές.

Το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Θέμης Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτηση του Θέμη Χειμάρα

«Δήλωση για την παραίτηση από το Βουλευτικό αξίωμα». Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας. Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα. Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι από χθες το βράδυ ο βουλευτής δεχόταν ισχυρές πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί, διευκολύνοντας έτσι το κόμμα του. Κατά τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να του είχε διαμηνύσει ότι αν δεν το πράξει εντός της ημέρας, τότε θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως συνέβη προ καιρού και με τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο είχε εμπλακεί.

Ο ίδιος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία προανήγγειλε την αποχώρησή του από την εταιρεία «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες οι σχετικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χειμάρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, αλλά διέψευσε τα ποσά που ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Documento και χθες με δήλωση του, την οποία διένειμε και κεντρικά η ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

“Όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν. Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του”, δήλωσε επίσης ο κ. Χειμάρας.