Παραιτήθηκε της έφεσης ο αστυνομικός της Ντ. Μπακογιάννη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη

Τελεσίδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε πλέον ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, αναφορικά με το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, στις 12 Μαρτίου 2021.
Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και, ενώ είχε καταθέσει έφεση για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τελικά παραιτήθηκε από αυτή ενώπιον του δικαστηρίου.
Μέσω δήλωσης που κατέθεσε η υπεράσπισή του, εξέφρασε τη μεταμέλειά του, τονίζοντας πως η απόφασή του να παραιτηθεί από την έφεση αποτελεί το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορεί να δείξει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχω εκφράσει επανειλημμένα τη μεταμέλειά μου. Γνωρίζω ότι η παραίτησή μου αυτή δεν θα απαλύνει σε καμία περίπτωση τον πόνο της οικογένειας του Ιάσωνα. Γνωρίζω ότι η ακροαματική διαδικασία ενώπιόν Σας θα επαναφέρει δυσάρεστες μνήμες στους συγγενείς του θύματος και για το λόγο αυτό παραιτούμαι από το ένδικο μέσο της έφεσης».
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας ως ιδιαίτερα σοβαρή την αμέλεια που επέδειξε, όταν αποφάσισε να στρίψει αριστερά στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αγνοώντας τη σήμανση που προέβλεπε υποχρεωτική ευθεία πορεία. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει τον δρόμο στον 23χρονο μοτοσυκλετιστή, οδηγώντας στον θανάσιμο τραυματισμό του.