Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο Αττικόν με μια γυναίκα νεκρή από κορονοϊό να παραμένει στον νεκροθάλαμο για εδώ και τέσσερις περίπου μήνες.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με Covid 19 και έχασε τη ζωή της αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, οι συγγενείς της επιμένουν να γίνει νεκροψία, αλλά δεν έχουν εισαγγελική εντολή και έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Για το περιστατικό μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο OPEN. «Τα έχουμε δει όλα στα νοσοκομεία. Για να αποδείξουν τις θεωρίες συνομωσίας, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως αφήνουν τους συγγενείς τους «για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στους νεκροθαλάμους του νοσοκομείου έως ότου εξασφαλίσουν δικαστική απόφαση για να κάνουν νεκροψία». Ξεκαθάρισε, όμως, πως η εντολή για τη νεκροψία δίνεται για συγκεκριμένες περιπτώσεις και άρα δεν τη λαμβάνουν και κινούνται δικαστικών κατά «γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείων» με «αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία». Όπως είπε, οι «νεκροθάλαμοι έχουν ψυγεία συντήρησης. Δεν μπορούν να έχουν τόσο πολύ καιρό τους νεκρούς και να είναι με ασφάλεια».

Όσον αφορά ειδικά την περίπτωση στο Αττικό, σημείωσε πως οι «συγγενείς απειλούν το νοσοκομείο να πάρουν τη νεκρή και να κάνουν νεκροψία. Τους είπε ο διοικητής ότι θέλει εισαγγελική εντολή. Δεν την έφεραν ποτέ γιατί πάνε στα δικαστήρια τους πάντες και περιμένουμε τη νεκρή στο νοσοκομείο. Δεν έχουν τον Θεό τους» κατέληξε.