Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει σημασία η διατήρηση της νυχτερινής απαγόρευση κυκλοφορίας (00.30 -05.30), η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, περίπου».

Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. «Επί της παρούσης δεν αναμένω κάτι καινούριο ότι θα αποφασιστεί ως προς αυτό», πρόσθεσε.

Σε άλλη σχετική ερώτηση απάντησε ότι «η Ελλάδα θα προσφέρει 20.000 δόσεις εμβολίων στη Βόρεια Μακεδονία κι άλλες 20.000 στην Αλβανία», ωστόσο δεν προσδιόρισε χρονικά πότε θα γίνει αυτό.

H ίδια αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του πρωθυπουργού για την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. «Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία» το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, και τόνισε ότι «λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού».