Η ισπανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Seat, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, υπολογίζει πόσα από αυτά τα οχήματα έχουν πουληθεί στην Ισπανία και εξετάζει ποια είναι ακριβώς τα μοντέλα τους.
 
Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Seat, οι «ιδιοκτήτες των οχημάτων με κινητήρες EA189 θα κληθούν» σε τεχνικά κέντρα για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές.
 
Η θυγατρική εταιρεία, ήδη από τη δεκαετία του 1980, της Voskswagen, ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όλων των νέων οχημάτων Seat με κινητήρα ντίζελ EA189»
 
Στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο των παραποιημένων μετρήσεων, Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους στην αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών. «Μπορώ να το επιβεβαιώσω« ε'ιπε χαρακτηριστικά.
 
«Την περασμένη εβδομάδα συστήθηκε από το υπουργείο μια επιτροπή έρευνας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα που αφορούν τη χειραγώγηση στην Γερμανία. Η επιτροπή τώρα έχει συνομιλίες με την αμερικανική περιβαλλοντική αρχή», τόνισε.