Στο θέμα της αξιολόγησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός  αναφέρθηκε επίσης σε  αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση του  εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες όπως για παράδειγμα,  εκπαιδευτικοί μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ.  Περιγράφοντας μάλιστα  τη διαδικασία εξήγησε ότι, «Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε η υπουργός Παιδείας.«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

Τα κρούσματα στα σχολεία  είναι λιγότερα  σε περιοχές όπου καταγράφεται υψηλότερη εμβολιαστική  κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό επισήμανε η υπουργός Παιδείας, αποκαλύπτοντας ότι όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα. «Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας» υπογράμμισε η Yπουργός. Η ίδια έκανε εκ νέου έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά και να «αξιοποιήσουμε το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».