Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, είπε:

«Επειδή είδα τον τίτλο και άκουσα και τη συνέντευξη, θεωρώ ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του τι προκύπτει από μια συνέντευξη και του τι λέει ο κ. Τερεζάκης, ο οποίος κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να συνέβη, αλλά λέει ότι δεν έγινε κάτι συγκεκριμένα».

Και συνέχισε: «Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας . Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην χάνουμε, την ουσία. Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η δικαιοσύνη και το ερευνά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες.

Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά. Τη μεθεπόμενη μέρα όλα τα σάιτ και η δημόσια τηλεόραση έδειξαν τη συνομιλία σωστά. Ολες οι υπόλοιπες συνομιλίες και αυτή συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Η συγκεκριμένη αφορούσε άλλον συρμό. Κανείς δεν αμφισβήτησε το ανθρώπινο λάθος. Υπήρχε κανένας λόγος ο οποιοσδήποτε να παραποιήσει κάτι για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για κάτι που ήταν λυμένο;», σημείωσε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», απάντησε λίγη ώρα αργότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναφορικά με τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπρόσωπου, από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο κ. Μαρινάκης «τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη “θέμα”» και έθεταν το ερώτημα αν «ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί “μη θέμα” και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ;».