Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων, μετά τη φημολογούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μη ανανέωση των συμβάσεών τους, και απαίτησαν την έκδοση ψηφίσματος. Ωστόσο, το κείμενο στο οποίο κατέληξε το Σώμα δεν τους ικανοποίησε και η ένταση που δημιουργήθηκε οδήγησε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, σε διακοπή της συνεδρίασης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε «ό, τι μπορούσε περισσότερο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αμοιβών των συμβασιούχων» ενώ όσον αφορά τη μονιμοποίησή τους, πρόσθεσε πως είναι θέμα που εξαρτάται από την κυβέρνηση.

«Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε την καθαριότητα σε ιδιώτες. Η μονιμοποίηση, όμως, των συμβασιούχων εργαζομένων δεν εξαρτάται από εμάς. Το χρέος μας ήταν να πάμε στα δικαστήρια και να πληρωθούν και αυτό κάναμε» είπε ο Μπουτάρης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, πρόσθεσε από την πλευρά του πως «ως “Εντάξει” είχαμε έγκαιρα επισημάνει πως δεν πρέπει για μικροκομματικούς λόγους να παίζουμε με την αγωνία των ανθρώπων. Εμείς ποτέ δεν λαϊκίσαμε και δεν καπηλευτήκαμε την αγωνία τους. Αποδεικνύεται ότι τους ανθρώπους τους κορόιδεψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, κάλεσε τη διοίκηση «να αποφασίσει εάν θεωρεί πως οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να κάνει κάτι για να πιέσει την κυβέρνηση».

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέφερε πως «το πραγματικό ζήτημα είναι τι θα συμβεί όταν απολυθεί ο κόσμος. Θα πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια» και ζήτησε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Κωνσταντής Σεβρής, μίλησε για «πολλαπλών ταχυτήτων ομηρία των εργαζομένων, που περιμένουν ανανέωση των συμβάσεών τους και των ανέργων που περιμένουν 8μηνη εργασία».