Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, καθώς υποστηρίζει πως τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας πως πρόκειται για την τελευταία παράταση.

«Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους» ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράταση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων – Λήγει το περιθώριο για καταβολή ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Την ίδια ώρα, νομοθετική ρύθμιση για παράταση της διορίας για τα χρέη προς την εφορία ετοιμάζει και το υπουργείο Οικονομικών, με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, να ανακοινώνει αντίστοιχη παράταση μίας εβδομάδας, από το βήμα της διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Δείτε τις δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα: