Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αφορούν:
-Την παράταση της αυτεπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της Χώρας, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012.
-Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.
-Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.
Επιπλέον, η Ένωση αποφάσισε την επεξεργασία και κατάθεση, σε συνεργασία και με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, ενδίκων βοηθημάτων στα αρμόδια Δικαστήρια, για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών.
Παράλληλα, σε κοινή του ανακοίνωση οι Δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια «για την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση οικονομική τους εξαθλίωση, που οδηγεί στην θεσμική απαξίωσή τους».