Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται οι καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών σε βάρος καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με φοιτήτριες, τους ζητούσε να φωτογραφίζονται για αυτόν. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του πανεπιστημιακού, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο ενέργειες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και συμπεριφορές αντιδεοντολογικές σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου δίνει εντολή να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκινά, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εξακριβωθεί αν ο καθηγητής έχει διαπράξει αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αλλά και άλλα, όπως αυτό της παράνομης βίας.

«Σχολίαζε το μπούστο κι αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα»

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ετέθη σε αναστολή καθηκόντων. Ο καθηγητής φέρεται να έστελνε απρεπή μηνύματα σε φοιτητές, ζητούσε από φοιτήτριες να κάνουν γυμνές φωτογραφίσεις, καθώς και «σχολίαζε σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα», όπως καταγγέλλουν φοιτητές και φοιτήτριες. Ο ίδιος πέρασε από ΕΔΕ που επιβεβαίωσε το πλαίσιο των καταγγελιών.

https://thepressproject.gr/scholiaze-to-bousto-ki-afto-itan-proapaitoumeno-gia-na-perastei-to-mathima-katangelloun-foititries-gia-ton-kathigiti-tou-ekpa/