Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελία προκειμένου να διαλευκανθεί η επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και τη σύλληψη των δραστών. Η πρωτοφανής ενέργεια προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, που έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για επτά άτομα, τα οποία χτύπησαν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους, ξυλοκοπήθηκαν και οι ίδιοι, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο καθηγητής που δέχθηκε σωματική και λεκτική βία, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο τα τραύματά του είναι ελαφρά. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως υποστήριξε προφορικά στους αστυνομικούς ότι πιστεύει πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση στους αστυνομικούς. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.