Η έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΡ καλείται τη Δευτέρα 16/10 με απόφαση της προέδρου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Οι δηλώσεις του Γ. Αυτιά εξόργισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε σχετική του ανάρτηση ανέφερε πως «Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα». Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη» (αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Β. Χιώτη από τη διεύθυνση του σταθμού μετά τις μεγάλες αντιδράσεις) «και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Β. Χιώτης όσο και ο Γ. Αυτιάς μετά τις έντονες αντιδράσεις που έλαβαν οι δηλώσεις τους, προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, με τον πρώτο να δηλώνει ότι «έκανε φάουλ» και τον δεύτερο να χαρακτηρίζει όσα ειπώθηκαν ως «παρεξήγηση».

 

Η δήλωση του Γιώργου Αυτιά:

«Να πω κάτι που αφορά τη δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της αντιπολιτεύσεως χθες. Καταρχήν, το σχόλιό μου σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κ. Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε είδους τέτοια συσχέτιση καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και το σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα ΜΜΕ. Δηλαδή, να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του. Να σέβεται τους θεσμούς όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά πρόσωπα της Πολιτείας και των κομμάτων μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν. Τριάντα πέντε χρόνια υπηρετώ τον πολίτη, πιστά, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους. Μακριά από μένα τέτοια υπονοούμενα που τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου, ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης».