«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί πλέον έναν λαομίσητο οργανισμό για την εργατική τάξη, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους ανθρώπους του μόχθου. Αποτυπώνει ανάγλυφα τον κομπραδόρικο και ξενόδουλο χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού και τον ληστρικό χαρακτήρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πιστού πολιτικού προσωπικού της ντόπιας ολιγαρχίας. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να βρούμε πιο ταιριαστό τρόπο παρέμβασης από μια αιφνιδιαστική συγκέντρωση με τρικάκια, χθες, έξω από αυτόν τον κοτσαμπάσικο οργανισμό της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας, ως έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς» αναφέρει η συλλογικότητα με ανάρτησή της.

Επιπλέον, αναφέρει πως χαιρετίζει την «απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μια συγκέντρωση σε πλήρη αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό», σημειώντας πως «δυστυχώς, χθες χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία: Η πραγματοποίηση μιας πραγματικής πανελλαδικής απεργίας αφενός ως απάντηση στον αιματοβαμμένο προϋπολογισμό κι αφετέρου ενταγμένη στην προοπτική κλιμάκωσης με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του θανάτου, του πολέμου, της διαφθοράς και της φτωχοποίησης του λαού! Ωστόσο, οι στάσεις εργασίας και τα πλαίσια ενός “εθιμοτυπικού συλλαλητηρίου” στη Βουλή αποτέλεσαν συνειδητή επιλογή συγκεκριμένης πολιτικής δύναμης, η οποία πρακτικά σαμπόταρε τη δυνατότητα μετατροπής της χθεσινής ημέρας σε μια πλήρως μαζική και μαχητική πανελλαδική απεργία με ουσιαστικούς στόχους».

«Σε αυτό το πλαίσιο πάρθηκε η πολιτική απόφαση του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα Ηλέκτρα Αποστόλου να μη συμμετάσχει στο χθεσινό απογευματινό συλλαλητήριο και να προχωρήσει αντ’ αυτού στη συγκεκριμένη παρέμβαση» ανέφερε, προσθέτοντας πως τα «επόμενα βήματα» είναι:

«α) Να δημιουργήσουμε πραγματικές πολιτικές επιτροπές συμβολής στα μπλόκα, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της Κοινης Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για μια πραγματική και ανεξάρτητη εθνική παραγωγή, έξω από τα πλαίσια της Ε.Ε.

β) Να αγκαλιάσουμε τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών και να τα μπολιάσουμε με την προοπτική της ανατροπής της κυβέρνησης του θανάτου, του πολέμου και της εξαθλίωσης.

γ) Να συμβάλουμε και να στηρίξουμε τη λήψη πραγματικών κεντρικών πολιτικών πρωτοβουλιών που θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια παλλαϊκή, μαχητική κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, σε συνδυασμό με μια πραγματική παλλαϊκή πολιτική απεργία για την πτώση της κυβέρνησης».

«Αγροτιά, κράτα γερά! Καμία διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Είμαστε δίπλα σου! ΑΜΕΣΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ» καταλήγει.