Διπλή παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, αλλά κι έξω από το σπίτι της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μέλη της συλλογικότητας και με αφορμή το έγγραφο που απέστειλε η Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών, ζητώντας να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία κατά ποσοστό 80%, έγραψαν σύνθημα στην περίφραξη του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Παλαιό Ψυχικό. Συνθήματα με μπογιά έγραψαν όμως και στον τοίχο του σπιτιού του Άκη Σκέρτσου.

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

Τα μέλη του Ρουβίκωνα που βανδάλισαν χθες το διαμέρισμά μου και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου «επί τω έργω», γνώριζαν πολύ καλά εκτός από τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά. Παραβίασαν δηλαδή ανοιχτές πόρτες. Αυτό τους κάνει εκτός από εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους.

Και ναι, οι δυνάμεις του Ρουβίκωνα είναι αντιδημοκρατικές διότι εχθρεύονται και απειλούν ευθέως τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάθε δημοκρατικού πολίτη, όπως είναι η ελευθερία της γνώμης, η ατομική ιδιοκτησία, η προστασία της οικογενειακής εστίας.

Γι’αυτό και η καταδίκη της δράσης τους πρέπει να είναι απόλυτη από τον πολιτικό κόσμο. Για να το πούμε απλά, όσοι δεν το κάνουν θεωρούν φυσιολογικό σε μια δημοκρατία όποιος διαφωνεί μαζί σου να σε εκφοβίζει βανδαλίζοντας το σπίτι σου χωρίς να έχει συνέπειες για αυτό. Δεν τους φοβόμαστε.

Τις επιθέσεις καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, όπως και η βεβαιότητά μας ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική Αστυνομία θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για να κριθούν για τις εγκληματικές τους πράξεις. Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση το γεγονός ότι ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε 6 Υπουργούς της Κυβέρνησης δεν έχουμε ακούσει ακόμα μια λέξη καταδίκης ή αποδοκιμασίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση», είπε ο κ. Οικονόμου.