Μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στα μέλη του Ρουβίκωνα που διώκονται για την υπόθεση «Χαμπίμπι» συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Μεταξουργείο, σήμερα στις 19:00, πραγματοποιώντας παρέμβαση με φυλλάδια και πανό ως ένδειξη συμπαράστασης στα διωκόμενα μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα για τη δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, κάνουν λόγο για «ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας».

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, καλούν σε δράση αλληλεγγύης μέσα και έξω από το δικαστήριο στις 13 Οκτώβρη, μέσω κειμένου, στο οποίο κάνουν λόγο για «κατασκευή κατηγορητηρίων σκοπιμότητας προκειμένου να μπουν στη φυλακή αγωνιστές και να τεθεί για μια ακόμη φορά σε ομηρία η πολιτική τους οργάνωση είναι σημείο σκοτεινών καιρών, ακροδεξιού κατήφορου και ακραίου κρατικού αυταρχισμού».

Ολόκληρο το κείμενο:

Δύο αγωνιστές και μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας, κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης που χτυπά δομές του κινήματος και καταλήψεις, καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, απειλεί με είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και οδηγεί σε ένα συνεχές όργιο αστυνομικής βίας σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλλά και σε βασανισμούς ανθρώπων που αντιστέκονται στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο το φάσμα του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικου κινήματος, συνολικά τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη, ως ηθικός αυτουργός ο πρώτος και φυσικός ο δεύτερος, και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή έπραξαν και πράττουν τα αυτονόητα.
Επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία που οι μαφίες των ναρκωτικών επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να κατασκευάζει κατηγορητήρια, να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές.

Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Αυτό είναι για εμάς το βασικό διακύβευμα αυτής της δίκης.

Σας καλούμε σε μια μάχη που πρέπει να καταλήξει στην ήττα αυτής της κρατικής μεθόδευσης και στην αθώωση και νίκη των δύο αγωνιστών, που θα είναι μια νίκη όλων μας, μια νίκη που αφορά όλη την κοινωνία.

Μοτοπορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 8 Οκτώβρη 19:00 Πλατεία Εξαρχείων

Όλοι στη δίκη στις 13 Οκτωβρίου, Εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4, στις 09:00

Επιτροπή αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα