Παρέμβαση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», μετά την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων σε 12ετή ποινή κάθειρξης.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλος της συλλογικότητας ανέφερε: Βρισκόμαστε στο σπίτι του βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, που το δικαστήριο άφησε ελεύθερο. Είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά, αν θέλει να μείνει κάπου, ας τον πάρει σπίτι του ο Κούγιας.

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Ενδεχόμενο έφεσης από την Εισαγγελία Εφετών

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Πέμπτης (14/07) και θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι και το Εφετείο. Ο καταδικασμένος για δυο βιασμούς ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Πάντως για την απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, αλλά και σε μέρος του πολιτικού κόσμου, έχει παρέμβει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ. Η ανώτατη δικαστικός με επείγουσα παραγγελία της ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.