Παρέμβαση με μπογιές στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τον ίδιο κατά την περίοδο των πυρκαγιών.

«Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στέλνει παντού εκατοντάδες ατσαλάκωτους μπάτσους να επιβλέπουν αν τα δάση καίγονται με τάξη και ασφάλεια, και μερικές μόνο δεκάδες πυροσβέστες με ελάχιστες δυνάμεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία; Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη το θεωρεί εποχιακό; Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που νομοθετεί το χειμώνα, για ό,τι θα καεί το καλοκαίρι; Η απάντηση για εμάς είναι μία και σαφής: Κράτος –  Εμπρηστής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις φωτιές στην Βαρυμπόμπη μία ανάρτηση ενός τοπικού μέσου των Τρικάλων, τόπου εκλογής του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση αλλά και ερωτήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Η «είδηση» ανέφερε πως «κινδύνευσε το σπίτι του Κώστα Σκρέκα», παραθέτοντας και φωτογραφία από το σημείο, η οποία αναδημοσιεύτηκε από συστάδα συστημικών μέσων ενημέρωσης, προτού κατέβει, τόσο από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, όσο και από την αρχική πηγή. «Δεν διαμένω στο Κρυονέρι» αρκέστηκε να απαντήσει ο υπουργός σε ερωτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, παρότι από το πόθεν έσχες του προκύπτει πράγματι η κατοχή κατοικίας του ίδιου στο Κρυονέρι.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα και τις πρακτικές που την υποκίνησαν. Το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα δέχθηκε σήμερα επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Οι τραμπούκοι της οργάνωσης επικαλούνται για την φασιστική τους επίθεση κάποια από τα fake news που διακινούνταν, την ώρα της μάχης με τις φλόγες, προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση. Καταδικάζουμε την επίθεση αλλά και τις πρακτικές που την υποκίνησαν», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.