Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι Μάκης Βορίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Άρης Πορτοσάλτε.

«Αποφασίσαμε να παρέμβουμε και να διαταράξουμε την ομαλή διεξαγωγή της συγκεκριμένης παρουσίασης τόσο υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης και στήριξης προς τον σύντροφό μας και απεργό πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος επ’ αόριστον, παρόλο που πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισής του για όλες τις ποινές του έπειτα από 8,5 χρόνια κράτησης, αλλά και για να καταδείξουμε ότι αυτός ο συρφετός εξειδικεύεται μόνο σε ενός είδους ρητορική και αυτή δεν είναι άλλη από τη ρητορική του μίσους» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα στο Indymedia.

«Βιώνοντας κατ’ εξοχήν την κατάσταση εξαίρεσης, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα κρατική αυθαιρεσία, καθώς γίνεται εις βάρος του χρήση ενός νομικού παραθύρου ώστε να μην αποφυλακιστεί, όπως και δικαιούται εδώ και κάποιους μήνες. Ο σύντροφος πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει τα 3/5 της εκτίσιμης ποινής του, ενώ επίσης δεν έχει ενεργές ποινικές υποθέσεις ή πειθαρχικά στη φυλακή. Όμως, η δικαστική μαφία επέλεξε να χρησιμοποιήσει το νομικό εργαλείο των «ουσιαστικών όρων» για την υφ’ όρων αποφυλάκισή του, κρίνοντας αυθαίρετα και υποκειμενικά πως ο Γιάννης Μιχαηλίδης ‘είναι επικίνδυνος’, μπορεί να ‘τελέσει εκ νέου ποινικά αδικήματα’», εξηγεί η ανακοίνωση.

«Η πρώτη απόρριψη της αίτησής του για υφ’ όρων αποφυλάκιση ήταν τον Φεβρουάριο. Η δεύτερη εισαγγελική αρνητική απάντηση ήταν τον Μάιο. Χωρίς να έχει λάβει κάποια ενημέρωση για το πότε πρόκειται να αποφυλακιστεί, ενώ όπως είπαμε το δικαιούται ήδη, ο σύντροφος αυτή τη στιγμή είναι επί της ουσίας κρατούμενος «αορίστου χρόνου». Τιμωρούν τον Γιάννη επειδή στο πρόσωπό του βλέπουν αυτό που φοβούνται, βλέπουν αυτό που τους τρομάζει: Την προοπτική της ριζοσπαστικής ανατροπής της ταξικής κοινωνίας. Βλέπουν την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, την αγωνιστική επιμονή, κάθε τι όμορφο που θα μπορούσε να νιώσει και να πράξει ένας άνθρωπος που εχθρεύεται την εκμετάλλευση, την αδικία, την ανισότητα και την πάσης φύσεως κυριαρχία. Διεκδικώντας λοιπόν τα αυτονόητα, δηλαδή την άμεση αποφυλάκισή του, ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα 23 Μάη. Πρόκειται για μια αγωνιστική επιλογή που προσπαθεί να διαρρήξει το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνει ο ίδιος, καθώς και να αφήσει μια παρακαταθήκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κεκτημένων που με αιματηρούς αγώνες και βαρύτατες θυσίες έχουν κερδίσει οι κρατούμενοι εδώ και χρόνια. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην αορατοποίηση των φυλακισμένων, ενάντια στην αυστηροποίηση των νόμων, ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια στην κρατική εκδικητικότητα · ένας αγώνας που αφορά τις ζωές όλων μας, καθώς αυξάνονται οι άνθρωποι που περνάνε το κατώφλι της εξαίρεσης, θεωρούμενοι ως ανατροπείς και επαναστάτριες, ως αυτές και αυτοί που θα ξεριζώσουν το κεφάλαιο από την ιστορία», προσθέτει.