Όπως υπενθύμισαν τα μέλη, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/05 διεκδικώντας την ελευθερία του. «Ο αναρχικός σύντροφος βρίσκεται σε αδιάληπτη παρουσία στους αναρχικούς και ταξικούς αγώνες εντός και εκτός φυλακών. Σε όσους αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί στους καιρούς μας. Έχει μία πολύ συνεπή στάση ενάντια στο κράτος και το καθεστώς. Αυτή τη στιγμή, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του, το κράτος του την αρνείται. Χρησιμοποιεί αίολα επιχειρήματα σε σχέση με το ότι η προηγούμενη παρουσία του στη φυλακή ήταν καλή προκειμένου να αποφυλακιστεί, έτσι ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιήσει έκνομες ενέργειες. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κράτος έχει δημιουργήσει μία αστυνομία σκέψεις και κρίνει κατά το δοκούν, αναλόγως με το αν αυτός που αιτείται κάτι είναι σύμμαχός του ή αντίπαλός του. Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Είμαστε εδώ προκειμένου να αναδείξουμε αυτό το ζήτημα, για το οποίο στην καθημερινότητα έχει πέσει ένα πέπλο σιωπής και στα καθεστωτικά media δεν ανοίγει κουβέντα επ’ αυτού. Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουμε την ενημερωτική παρέμβαση σήμερα και καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης την επόμενη Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Σιντριβανιού», ανέφεραν.

Νέο εισαγγελικό «όχι»

Στο μεταξύ, απορριπτική ήταν η εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας για την αποφυλάκιση του, εδώ και 45 ημέρες απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο 37χρονος κρατούμενος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας, αντιδρά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, στις απανωτές αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση με την αιτιολογία ότι δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα ώστε να «μεταστραφεί» και να σωφρονιστεί.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος και έχει χάσει περισσότερο από το 21% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.Σύμφωνα εξετάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τα όργανά του – ειδικά η καρδιά – να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το συκώτι να παρουσιάζει σοβαρές πιθανότητες για μόνιμη βλάβη, ενώ παράλληλα υπάρχει ο φόβος μιας ενδεχόμενης εσωτερικής αιμορραγίας.