της Γεωργίας Κριεμπάρδη

Δεν ήταν όλοι εκεί. Έλειπαν εκείνοι που την 1η του Μάρτη κρατούσαν στο χέρι εισιτήριο χωρίς επιστροφή -αλλά δεν το γνώριζαν. Με κεντρικό σύνθημα «το έγκλημα στα Τέμπη ποτέ μην ξεχαστεί» συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες συλλόγων, κομμάτων και πολιτών για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που συντελέστηκε στις ράγες και τα αίτια που οδήγησαν σ’ αυτό.

 

 

Σε μία συμβολική παρέμβαση μπροστά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι με τη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 και κοινωνικών δυνάμεων. Την πρωτοβουλία στήριξε και το Σ.Α.Τ.Α. (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής). «Τα παιδιά του λαού είναι και δικά μας παιδιά».

Ο τρόπος που οι νέοι διαμαρτύρονται είναι πάντα όμορφος. Δυνατές φωνές, υψωμένα πλακάτ, πολύχρωμα λουλούδια και μουσική. Το έχουμε δει έντονα τελευταία πως οι νέοι πλημμυρίζουν τους δρόμους με τραγούδια -το έχουμε δει με τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, που διεκδικούν την αναγνώριση της αξίας της Τέχνης, βγαίνοντας στον δρόμο με όπλο τους την τέχνη. Και σήμερα το είδαμε με φοιτητές που διάλεξαν τους στίχους του Παύλου Σιδηρόπουλου για να αποχαιρετίσουν τους νεκρούς των Τεμπών, τους συνομήλικούς τους.

«Είμαστε εδώ να τιμήσουμε τους αθώους που έφυγαν στο δυστύχημα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συμφοιτητές και συνομήλικοί μας. Δε θα αφήσουμε το δυστύχημα να συγκαλυφθεί» δήλωσε ο Θωμάς Αχταρίδης από το ΜέΡΑ25, φοιτητής οικονομικών. «Όσο περνάνε οι μέρες, είναι όλο και πιο κατανοητό ότι δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για στυγερό έγκλημα. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει στη φωνή της νεολαίας και του λαού να απαντά με συγκάλυψη» τόνισε η Δήμητρα Βελέντζα από τον φοιτητικό σύλλογο φυσικού, κάνοντας σαφές πως οι νέοι, ο λαός δε θα δείξουν καμία ανοχή στην όποια συγκάλυψη.

Παρών και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν. «Ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Τέμπη και κάνει επικοινωνιακή διαχείριση. Η κυβέρνηση στήνει ένα σύστημα διαπλοκής και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κίνηση για να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος» ανέφερε. «Δε θα τους αφήσουμε να μας ξεγελάσουν με επικοινωνιακά τρικ. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση για τους νεκρούς».