Υπενθυμίζεται πως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει ήδη ανακοινώσει πως μετά από 14 συνεχή έτη φιλοξενίας στον χώρο της Άργους 145 στον Κολωνό, από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρει νέα στέγη, καλώντας όσους και όσες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην αναζήτηση νέου χώρου φιλοξενίας και την μετεγκατάσταση σε αυτόν.
 
Σε διάστημα 14 ετών έχουν φιλοξενήσει στις αίθουσες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενήλικες μαθητές, σε τμήματα εκμάθησης ελληνικών, αγγλικών, γερμανικών και πληροφορικής, ενώ πάνω από 700 αλληλέγγυοι (εθελοντές δάσκαλοι, εθελοντές Γραμματειακής Υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, θεατρολόγοι, αλληλέγγυοι δικηγόροι κλπ) έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη λειτουργία του Κυριακάτικου όλα αυτά τα χρόνια.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με τη στήριξη του κόσμου της αλληλεγγύης και της αντίστασης το Κυριακάτικο έχει οργανώσει πολλά πολιτιστικά και κινηματικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, κάμπινγκ αλληλεγγύης, θεατρικές ομάδες, ενημερωτικές συζητήσεις, δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, παραστάσεις σε φορείς. Τη φετινή χρονιά, ήδη λαμβάνουν χώρα οι προετοιμασίες για την 12η Αντιρατσιστική Γιορτή που θα γίνει στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση-προσκλητήριο στο πάρτι:
 

Tο Σάββατο 2 Ιούνη αποχαιρετάμε την Άργους 145 στον Κολωνό, το χώρο που μας φιλοξένησε για 14 χρόνια με τον καλύτερο τρόπο: με ένα μεγάλο πάρτι!
 
Ένας χώρος γεμάτος αναμνήσεις και όμορφες στιγμές, γεμάτος με όμορφα πρόσωπα, με χαμόγελα αλλά και κυρίως αλληλεγγύη κι αντίσταση. Αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων πέρα από έθνη, σύνορα, χρώμα, φυλή, σεξουαλική προτίμηση και αντίσταση στο ζόφο που μας περιβάλλει.
Αποχαιρετάμε την Αργους 145 με ένα πάρτι οικονομικής ενίσχυσης. Ένα πάρτι ενίσχυσης στη δύσκολη προσπάθεια μεταστέγασης του Σχολείου, που από Σεπτέμβρη πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.
 
Σας περιμένουμε όλες και όλους το Σάββατο 2 Ιούνη, Άργους 145, στον Κολωνό να περάσουμε τέλεια!
 
Είσοδος οικ. ενίσχυσης: 3€ με μπύρα ή κρασί.