Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε στην πρωτεύουσα Ριάντ και αφού είχε ολοκληρωθεί η «συναλλαγή» μεταξύ των συλληφθέντων, όλοι τους πολίτες του βασιλείου πλην δυο η οποίοι ήταν υπηκοότητας Σουδάν.

Ο εκπρόσωπος του Υπ.Εσωτ. αναφέρεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δέχθηκε ποτέ στη χώρα η διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στα χέρια των Αρχών έφτασαν «περισσότερα από 5.000.000 δισκία αμφεταμίνης», ενώ ταυτόχρονα, στην κατοχή κάποιων από τους συλληφθέντες βρέθηκαν ένα πολυβόλο όπλο και ένα πιστόλι καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμπόριο ναρκωτικών στη συγκεκριμένη χώρα δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και παρά τον υπερσυντηρητισμό που επικρατεί λόγω του θεοκρατικού καθεστώτος αλλά και της αυστηρής σχετικής νομοθεσίας που για τους εμπόρους ναρκωτικών δεν προβλέπει τίποτε λιγότερο από την ίδια την ποινή του θανάτου, την οποία τώρα αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μόνο κατά το τελευταίο ισλαμικό έτος (έληξε στα μέσα Οκτωβρίου), στα χέρια της Αστυνομίας της Σαουδ. Αραβίας έφτασαν συνολικά 22,4 εκατομμύρια χάπια αμφεταμινών, 28,8 τόνοι κάνναβης και 26,2 κιλά ηρωίνης, με την εσχάτη των ποινών που προβλέπει η Σαρία να μη δείχνει να αποθαρρύνει τους εμπόρους ναρκωτικών.