Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«Έπειτα από την αποκάλυψη περί εκκρεμών προστίμων του ΕΣΡ προς τον κ. Βελόπουλο για το τηλε-εμπόριο κεραλοιφών, σήμερα η ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs.gr κάνει λόγο και για εν… υπνώσει φορολογικές εκκρεμότητες του από το 2017, οι οποίες σημειωτέον παραγράφονται στα τέλη του έτους. Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπόγεια συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη –Βελόπουλου για να αλλάξουν οι συνθέσεις του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ εξυπηρετώντας αμφότεροι -ως φαίνεται- τα συμφέροντα τους».

«Ο μεν Πρωθυπουργός ενδιαφερόμενος να καλύψει τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους του Μαξίμου και ο δε Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ αν ο κ. Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ, που αναλογούσε σε πωλήσεις κεραλοιφών και γιατί η υπόθεση του δεν έχει προχωρήσει, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να τεθεί στο αρχείο».

« Τέρμα η διαπλοκή και η αδιαφάνεια!» καταλήγει η ανακοίνωση.