Η εκτίμηση του είναι ότι η έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό  θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα στη χώρα μας να φτάσουμε ακόμα και τους 21.000 νεκρούς. «Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα.  Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», επεσήμανε ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, τρία κρούσματα της οποίας έχουν εντοπιστεί και στη χώρα μας, ο γιατρός – ερευνητής επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος. Έφερε, μάλιστα, το παράδειγμα του ιού της ιλαράς συγκρίνοντας τα επίπεδα μεταδοτικότητας επισημαίνοντας πως πρόκειται για αερομεταδιδόμενο ιό. Σε σύγκριση με την Δέλτα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη, η Όμικρον είναι 2 ή 3 φορές πιο μεταδοτική, επισημαίνοντας ότι όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων θα υπάρχει διασπορά του ιού και στους εμβολιασμένους.

Αναφερόμενος, τέλος, στα μέχρι στιγμής στοιχεία της Όμικρον, επεσήμανε ότι οι ασθενείς που έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής δεν έχουν βαριά συμπτώματα καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες.