Με καταιγισμό χημικών και άμετρη βία επιχείρησε η Τουρκική Αστυνομία να διαλύσει τη συγκέντρωση χιλιάδων Κούρδων που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ στον απόηχο της δολοφονίας των 60 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν κυριολεκτικά εν ψυχρώ από τις Αρχές Ασφαλείας της χώρας, και ενώ βρίσκονταν επί πολλές ημέρες εγκλωβισμένοι σε υπόγειο κτιρίου
Οι άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν τεράστια ποσότητα δακρυγόνων αλλά και εκτοξευτήρες νερού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εξοργισμένα πλήθη ενώ, μαρτυρίες κάνουν λόγο και για χρήση πυρών από πλευράς της Αστυνομίας αλλά και για πολλές συλλήψεις.
Την ίδια στιγμή, κάτω από το βάρος της απίστευτης τραγωδίας, κλειστά παρέμειναν σε όλη την πόλη τόσο τα καταστήματα όσο και τα σχολεία ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους για τρεις τουλάχιστον ακόμη ημέρες.