Δεν βλέπει απομείωση του ελληνικού χρέους η Γερμανίδα καγκελάριος.
 
Όπως τόνισε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους θα δημιουργούσε τεράστια ανασφάλεια στην ευρωζώνη.
 
Οι δηλώσεις της έρχονται σε πλήρη εναρμόνιση με το «μήνυμα» που έστειλε χθες από την Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε πως η συζήτηση για «κούρεμα» του χρέους μόνο κακό μπορεί να κάνει στην Ελλάδα.
 
Επίσης, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να έχει ένα κεντρικό εποπτικό μηχανισμό υπό την ΕΚΤ, ενώ επισήμανε ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει.

Άλλη μια συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους «θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοια μαζική αβεβαιότητα μεταξύ όλων των επενδυτών στην Ευρωζώνη που θα έθετε σε κίνδυνο ό,τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια», είπε η γερμανίδα καγκελάριος.