«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα γεγονότα στο Πέραμα και σημειώνει καταλήγοντας:

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους  περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής».

Εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει ότι «τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία».

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα, αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες». Αναφέρεται στις δηλώσεις του ‘Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντας: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση» και καταλήγει: «Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

«H “βροχή από σφαίρες” από αστυνομικούς της ομάδας “Δίας’ που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008» τονίζει το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν.

Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών προωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου»