«Οι Τυνήσιοι που κρατούνταν στη Λιβύη αφέθηκαν ελεύθεροι» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η ομηρία έγινε σε αντίποινα της σύλληψης Λίβυων πολιτών.
 
Οι λιβυκές αρχές είχαν διαψεύσει την απαγωγή την Τρίτη, βεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά απαγωγή Τυνήσιων» .
 
Εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα την κατάληξη της ομηρίας.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «συνεργασία με τις λιβυκές αρχές ώστε να εγγυηθεί η ασφαλής δίοδος στους Τυνήσιους που απήχθησαν» .
 
Η Τυνησία από την πλευρά της απελευθέρωσε τρεις Λίβυους που συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου στο Μπεν Γκουερντάν, κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών, πρόσθεσε το υπουργείο δηλώνοντας ότι οι πολίτες αυτοί επέστρεψαν στη χώρα τους από το μεθοριακό φυλάκιο Ρας Τζντίρ στη νοτιοανατολική Τυνησία.
 
Η τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε σήμερα την εξέλιξη αυτή και εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωση των Τυνήσιων ομήρων.
 
«Είκοσι από τους εργαζόμενους που είχε προσλάβει εταιρεία δημοσίων έργων για λογαριασμό πετρελαϊκής εταιρείας αναμένονται στη νότια περιοχή Σφαξ για μια περίοδο ανάπαυλας», δήλωσε ο Λασάντ Τζαμούσι, πρόεδρος του τοπικού τμήματος της τυνησιακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Η μεθοριακή περιοχή μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης είναι συχνά θέατρο επεισοδίων και αποτελεί νευραλγικό σημείο για το λαθρεμπόριο και τη διακίνηση κάθε είδους προϊόντος τα οποία εξερράγησαν μετά την πτώση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.