Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Α. Πελώνη δήλωσε ότι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική  παρέλαση, που «θα είναι ένα ποιοτικό και περήφανο θέαμα».

Σχετικά με το νέο όργιο αστυνομικής βίας που έγινε προ ημερών στη Νέα Σμύρνη, η Α. Πελώνη στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός γνώρισε ότι εκείνο το απόγευμα είχαν δώσει ραντεβού οι χούλιγκαν και «αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «γνώριζαν όλοι, φαντάζομαι και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τα καλέσματα αυτών των ομάδων ήδη από την προηγούμενη μέρα στα social media και παρόλα αυτά κάλεσαν στην πορεία. Αυτά τα θεωρώ υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων» και ισχυρίστηκε ότι πίσω από τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  «βρίσκεται διάκριση ανάμεσα σε καλή ή κακή βία. Διάκριση τέτοια δεν υπάρχει».

Ερωτηθείσα για το εάν ο τρόπος δράσης της ελληνικής αστυνομίας  το τελευταίο διάστημα είναι επιχειρησιακή εντολή ή πολιτική απόφαση, απάντησε πως η αστυνομία δρα, όπως προβλέπεται από τους επιχειρησιακούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και από τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.