Σε εξέλιξη παραμένουν έως τώρα οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Κύθηρα, Πάργα και Αγρίνιο, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζουν καλή εικόνα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή, μετά την αναζωπύρωση το απόγευμα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του νησιού, η οποία, αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δεν έχει ενεργό μέτωπο, είναι οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της παραμένει στο νησί σχεδόν το σύνολο των επίγειων δυνάμεων και επιχειρούν 150 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 
Στο Τσεκούρι Πάργας επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο και φαίνεται πως η φωτιά δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ακθώς καίει κυρίως πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή, όπου επιχειρούν κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα.
 
Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά στα Αμπέλια Αγρινίου, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο.
 
Υπό έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη στην Αττική και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Τατοΐου στις Αχαρνές και στο Άλσος Βεΐκου, οι οποίες δεν πρόλαβαν να πάρουν διαστάσεις.

 
Πυροσβεστική και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία επισημαίνουν ότι και την Τετάρτη προβλέπεται μια πολύ επικίνδυνη μέρα για εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με μικρότερο κίνδυνο σε δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και κεντρική χώρα.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας Αργολίδος, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.
 
Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, 'Αρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος.