Μάλιστα, σημειώνεται πώς ο αριθμός αυτός ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και όχι για τον «τουριστικό πληθυσμό» της περιοχής που κατά την περίοδο του καλοκαιριού αυξάνεται σημαντικά.

Tο ρεπορτάζ του MEGA, που έγινε στον απόηχο του θανάτου της 63χρονης στη Χαλκιδική, αναφέρει πως το ασθενοφόρο βρισκόταν στον Άγιο Νικόλαο, όπου είναι και η βάση του, και έπρεπε να διανύσει την απόσταση των 56,4 χλμ για να φτάσει στην Ουρανούπολη, η οποία βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να φτάσει μετα από 1 ώρα και ένα τέταρτο, όταν η γυναίκα ήταν πλεόν νεκρή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αν όλα πήγαιναν καλά και το ασθενοφόρο έφτανε έγκαιρα, τότε η διαδρομή που θα ακολουθούσε θα ήταν διαφορετική, καθώς έφευγε από την Ουρανούπολη και θα πήγαινε στον Πολύγυρο, όπου και βρίσκεται το νοσοκομείο της Χαλκιδικής, διανύοντας μία απόσταση των 62,7 χλμ. Εκεί οι γιατροί θα αξιολογούσαν την κατάστασή της και εάν αυτή ήταν κρίσιμη τότε θα έπρεπε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, 64,5 χλμ από τον Πολύγυρο.

Το τραγικό συμβάν έρχεται μετά από σειρά περιστατικών, όπως ο θάνατος της 63χρονης σε καρότσα αγροτικού στην Κω και της 19χρονης εγκύου στη Ν. Μάκρη, με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία να καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις.