«Προσφέρεται μια ανθρωπιστική βοήθεια σε σημεία συγκέντρωσης στα νότια και στα ανατολικά της Ταλ Αφάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς. «Πάνω από 300 άνθρωποι πέρασαν από τα σημεία αυτά» τη Δευτέρα, διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ωστόσο, φοβάται ότι οι ιρακινοί άμαχοι θα χρησιμοποιηθούν σαν ανθρώπινες ασπίδες και ότι οι προσπάθειές τους να εγκαταλείψουν την πόλη θα αντιμετωπιστούν με εκτελέσεις από τα μέλη του «ΙΚ», σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος, καλώντας τους αντιμαχόμενους να επιτρέψουν στους άμαχους να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.
 

Προσπάθεια ανακατάληψης της Ταλ Αφάρ
 

Τη Δευτέρα ο ΟΗΕ προέβλεψε ότι από την Ταλ Αφάρ και τα περίχωρά της θα φύγουν χιλιάδες άμαχοι μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Τρίτη τρεις συνοικίες της πόλης αυτής, ενός από τα τελευταία οχυρά του «ΙΚ» στο Ιράκ. Έναν μήνα και πλέον αφότου αποσπάστηκε η  Μοσούλη — η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας — από το «ΙΚ», τα ιρακινά στρατεύματα άρχισαν την Κυριακή την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ταλ Αφάρ, 70 χλμ. προς δυσμάς, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.