Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 2.000 την Τρίτη σε σχέση με τον απολογισμό της Δευτέρας, φτάνοντας τους 11.178. Μέσα στο ίδιο διάστημα οι νεκροί έφτασαν τους 491, ενώ τη Δευτέρα ο αριθμός των θυμάτων βρισκόταν στους 309. 

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Την ίδια στιγμή, ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τους δημόσιους χώρους. Η Ισπανία είναι πλέον η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα μετά την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν. 

Κρατικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να περάσουν υπό κρατικό έλεγχο τα ιδιωτικά νοσοκομεία και πάροχοι Υγείας με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού 

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαντόρ Ίγια ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Υγείας, την Δευτέρα πως θα βάλει όλους τους παρόχους Υγείας και τις εγκαταστάσεις τους υπό δημόσιο έλεγχο καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.  Πληροφορίες του Politico αναφέρουν πως η κυβέρνηση ζητά από τους τεταρτοετείς φοιτητές ιατρικής της χώρας να συνεισφέρουν στα νοσοκομεία.