Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε πως  από την Τετάρτη έως την Πέμπτη οι νεκροί από 558 έφθασαν τους 767, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 209. Υπήρξαν τουλάχιστον 3.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα να είναι πλέον στα 17.147, από 13.716 που είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes, η Ισπανία αποτελεί πλέον παγκοσμίως την τέταρτη χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα, πίσω από την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό αυξήθηκε κατά 28%. Επικαλούμενο την ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζει πως στα νοσοκομεία της Μαδρίτης υπάρχει κάθε 16 λεπτά θάνατος που συνδέεται με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το The Local Spain, ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ακόμα δεν έχουν δει τα χειρότερα, επισημαίνοντας και τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην οικονομία της χώρας. «Οι χειρότερες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμα. Όσο το σύστημα Υγείας μας νιώθει τον αντίκτυπο τις πίεσης από τον πολύ μεγάλο αριθμό νοσούντων και όσο οι μέρες της απομόνωσης

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθεί στον τομέα της οικονομίας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα παράσχει 117 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την κυβέρνηση Σάντσεθ να τονίζει πως οι επιχειρήσεις πρέπει να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. κυλούν, θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τις οικονομικές επιπτώσεις».

Ισπανία: 558 νεκροί – 13.716 κρούσματα και στο βάθος νέος κύκλος οικονομικής ύφεσης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, όπου επισημάνθηκε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι σχετικές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.